Årets utbildare

Publicerat i: Organisation, Prov & tävling, Hundägarutbildning, Avel & hälsa, Tjänstehund

Vi vill på nytt uppmärksamma en person som gjort mycket för Brukshundklubben, nämligen Anette Wengelin från Matfors BK som i år utsågs till Årets utbildare.

Anette är SBK-lärare och har under flera år utbildat Allmänlydnadsinstruktörer, både till Matfors BK men även till andra klubbar som inte har en egen SBK-lärare. Tack vare henne har Matfors BK idag 16 aktiva instruktörer (hon har utbildat desto fler men de är inte aktiva idag).

Hon håller också många kurser på klubben, bland annat minst en valpkurs på dagtid varje år, vilket uppskattas både av klubben och medlemmarna. Det är många som inte har möjlighet att gå kurs på kvällstid.

Anette är aktiv inom många områden och värnar alltid gott om klubben. Hon är SBK-lärare, Allmänlydnadsinstruktör, Rallylydnadsdomare, Tävlingsledare och Testledare för MH. Hon har dessutom i alla år varit verksam i styrelsen och sektorer på klubben. Man har henne att tacka för det breda kursutbud som klubben idag har.