2015 års stipendiater utsedda

Stipendiaterna till årets klubb, eldsjäl, tjänstehundsekipage och utbildare utsedda. Stort grattis!

Varje år utser Svenska Brukshundklubben i samarbete med Agria ut stipendiater som under det gågna året gjort extraordinära insatser för klubben och dess medlemmar. Utdelningen av stipendierna sker på kongressen i maj, men redan nu vill vi uppmärksamma dem.

Årets Klubb - Hallsbergs BK

För tre år sedan höll klubben på att dö ut och medlemmarna konstaterade att det handlade om att vinna eller försvinna. Man bestämde sig för att försöka vinna. En inomhushall och en riktig laginsats från medlemmarna har gjort att klubben ökar i medlemsantal och verksamheten blomstrar igen.

Årets utbildare - Emelie Hörman

Emelie innehar nästan alla instruktörs- och lärartitel man kan ha inom Brukshundklubben och hon använder sina kunskaper genom att sprida dem till andra. Hon är en genuin och entusiastisk utbildare på alla plan och en mycket god ambassadör för vår klubb.

Årets tjänstehundsekipage - Rikard Kullenberg & BlackZone´s Ferrari Spider

Rikard och Salt är en av fyra sjöräddningshundsekipage som SBK hittills utbildat och som på uppdrag av Sjöfartsverket arbetar tillsammans med Sjöräddningssällskapet (SSRS) för att hitta försvunna till sjöss. Sjöräddningshundarna gör en mycket viktig insats för samhället och är resultatet av ett lyckat samarbete mellan tre parter - Sjöfartsverket, SBK och SSRS.

På julaftons kväll gick larmet. Fiskare saknad utanför Ekerö i mälaren. Rikard och Salt kallades ut tillsammans med ett annat hundekipage för att sluta upp med sjöräddningssällskapet, station Munsö. Räddningspådraget var stort med sjöpolis, kustbevakning och helikopter. Efter många timmars letande var hoppet nästan ute, när Salt fick vittring från bryggan och markerade ut i vattnet. Tack vare detta kunde man hitta fiskarens kropp.

Årets eldsjäl - Christina Sjögren

"Titti" personifierar allt vad föreningsliv och ideellt engagemang handlar om. Hon är en motor som ständigt får verksamheten på klubben att snurra. Hon är därtill tillgänglig, hjälpsam, mycket omtyckt och har en humor som befriar.

Stort grattis till samtliga stipendiater. Vill du läsa mer om våra stipendier och utmärkelser finns det på www.brukshundklubben.se/stipendier_utmarkelser