Nyheter

 • Bemanningsprocessen - för frivilliga till avtalspersonal

  Försvarsmakten har ställt samman en presentation med en processbeskrivning för hur det går till från att den frivillige rekryteras fram tills att befattningsutbildningen är klar och frivilligavtal skrivs mellan den frivillige och Försvarsmakten.

  Publicerat i: Tjänstehund

 • Hundförarutbildningar 2017

  Hundförarutbildning är en del av grundutbildningen för dig som certifierat en patrullhund och är eller ska placeras som hundförare i Hemvärnet. Plats och tidpunkt för 2017 års hundförarutbildningar är nu klara.

  Publicerat i: Tjänstehund

 • Information om mentaltest (MT)

  Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse beslutade den 7 oktober att följa Utskottet för avel och hälsas förslag att arrangera nuvarande mentaltest (MT) och att genomföra testverksamhet för nya MT.

  Publicerat i: Avel & hälsa

 • Vill du tävla i Mondioring?

  Svenska Brukshundklubbens nyaste sport Mondioring kan man ju börja tävla i från och med 2017-01-01 och nu börjar ansökningarna om tävlingarna komma in.

 • Sverige skördar internationella medaljer i hundsport

  Av de sju internationella mästerskap som svenska landslag inom Svenska Brukshundklubben ställt upp i har det inte blivit mindre än 5 guld, 3 silver och 2 brons samt en rad valörer i lagtävlingarna. Om hundsporten skulle jämställas med hästsporten i de olympiska spelen så skulle Sveriges medaljer vid OS i Rio i år kunnat fördubblas och lite till.

 • Nyheter i regelverken från år 2017

  Här finns korta notiser om det som är nyheter i våra regelverk gällande prov- och tävlingsformer förutom mentalproven. Reglerna i sin helhet kommer att publiceras och tryckas när den slutliga språkgranskningen är gjord. Detta är alltså inte någon fullständig förteckning utan ett urval bestående av det viktigaste.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 37 , Nästa