KU vinter 2018

Publicerat i: Tjänstehund

En kompletteringsutbildning (KU) vinter genomförs under fyra dagar i mars, vecka 12, i Övre Norrland för att höja kompetensen i HV-förbanden rörande hundtjänst i vintermiljö.

Datum:

Plats

F21, Luleå.

Datum & tid

Kursen startar torsdag den 22 mars kl.09:00 och pågår till söndag 25 mars kl.15:00. Ange i anmälan om du kommer onsdag kväll.

Syfte

Kursen syftar till att höja kompetensen i HV-förbandet rörande hundtjänst i vintermiljö där Hundbefäl/Frivilliginstruktörer ur SBK ska kunna genomföra kompletterande utbildning med egna, eller andras hundekipage, men även kunna vara ett stöd till förbandet som helhet om man ska verka i vintermiljö.

Mål

Målet med kursen är att deltagaren efter genomförd kurs ska kunna utbilda eget, eller annans förband, kopplat till hundtjänst vinter innehållande grunder stridsteknik, hundvård samt dressyr.

Vem kan söka

Du som är aktivt Hundbefäl i kompani i första hand, UND/Hundbefäl bataljon och frivilliginstruktör via SBK (IK-G och IK-T) i andra hand och enligt förbandet lämplig att lösa syftet ovan i tredje hand. Ansökan ska också kompletteras med ett mail från din utbildningsgrupp för ett godkännande.

Egen hund

Egen patrullhund kan medtagas. Fokus på utbildningen kommer inte ligga på personliga färdigheter som hundförare utan mer kopplat mot befäls- och instruktörsrollen. Beslut kring deltagande med egen hund fattas i samråd med kurschef.

Boende

Logement/vandrarhem. Ev. medföljande patrullhund HV förläggs i stallmiljö, medtag vaccinationskort.

Utrustning

M/90 för vintertjänstgöring inkl kängor/stövlar som är gjorda för "vita blixten". Utrustningslista e.s.o. i samband med kursbekräftelse.

Skidor, snöskor tilldelas av kursledningen på plats men bor ni i närområdet och har egna kan dessa medföras.

Ersättning

Kursdeltagare får kost och logi samt kilometerersättning om resan till och från kursen sker med bil.

Kursdeltagare har också rätt till dagpenning, (90% av sjukpenninggrundande inkomst delat med 365 dagar) mot inlämnat intyg om sjukpenninggrundande inkomst från Försäkringskassan. Var ute i god tid till försäkringskassan, det kan ta tid.

Resor

För kursdeltagare som inte kör bil kan tåg- eller flygresa bokas via SBK:s resebyrå Ticket. Information om resebokning skickas i samband med att antagningsbesked skickas ut.

Kontakt

För frågor kontakta tjanstehund[at]brukshundklubben.se

Anmälan

Anmälan sker i formuläret nedan senast den 28 januari. Antagningsbesked skickas inom ca en vecka efter sista anmälningsdatum. OBS! Anmälan ska kompletterad med ett mail från din utbildningsgrupp för att styrka din behörighet.

Kontrollera att du skrivit rätt e-postadress då bekräftelse på din anmälan skickas via e-post.
Kryssa för om du ta med hund