Arrangör - korning

Här hittar du som är arrangör information och blanketter för Svenska Brukshundklubbens prov korning.

Arrangör

Arrangör är den klubb som hanterar provet. Arrangören är ansvarig för mentalbanan, administration, boka funktionärer och att resultaten redovisas till Svenska Brukshundklubben (SBK). Före provet skall arrangören anmäla provet på SBK Tävling, senast 8 dagar före provdagen. Rätt att arrangera korning har samtliga rasklubbar, distrikt och lokalklubbar.

Mentaltest & exteriörbeskrivning

I korning ingår ett mentaltest och en exteriörbeskrivning. Det går bra att arrangera varje del för sig, mentaldelen respektive exteriördelen. Du hittar all vår grundinformation på sidan korning.

Ansökningstid

Arrangör skall lägga in provet i SBK Tävling senast 1 vecka före provdatum.

Exteriörprotokoll & resultatlista

Exteriörprotokoll och resultatlista hittar du på sidan korning.

Rapportera resultat

I SBK Tävling från 1 maj 2016

Från 1 maj 2016 är det möjligt att hantera mentaltest (MT2007) helt, både anmälan och resultatrapportering, via SBK-tävling.

Anmälan, betalning och inrapportering av resultat i MT2007 ska därefter ske elektroniskt via SBK-tävling och SBK-prov. Förfarandet är detsamma som för MH-hanteringen, så du som arrangör kommer att känna igen hanteringen eller kunna ta hjälp av tävlingsansvarig på klubben.

Vi önskar att ni kommer igång med hanteringen i SBK-tävling från 1 maj, men under en övergångsperiod går det även bra att göra enligt tidigare rutin:

Resultatlista och originalprotokoll skickas till Svenska Brukshundklubbens förbundskansli inom 8 dagar efter genomfört prov

Checklista MT-rapportering centralt (PDF-dokument, 323 kB)

Checklista för rapportering av exteriörbeskrivning (PDF-dokument, 184 kB)