Korningsdiplom

Korningsdiplomet har instiftats för att stimulera uppfödare att verka för att valpköpare korar sina hundar.

Korningsdiplom för uppfödare

Svenska Brukshundklubbens korningsdiplom tilldelas tik med minst fem korade avkommor, hane med minst 15 korade avkommor och uppfödare med minst 10 korade avkommor. Diplomet söks via ansökningsformulär på hemsidan.

Även godkänt resultat från MT2017 tillsammans med godkänd exteriörbeskrivning gjord när hunden är 12-17 månader gäller som resultat för att man som uppfödare kan ansöka om och erhålla korningsdiplom från Svenska Brukshundklubben.

Här kan du som uppfödare ansöka om korningsdiplom.

Observera dock att för att en hund ska få titeln korad registrerad hos Svenska Kennelklubben måste hunden har godkänt resultat från MT2007 och från exteriörbeskrivning gjord då hunden är 18 månader eller äldre.

Här kan du läsa mer om MT2007.

Diplom godkänt MT2017

Arrangörer erhåller diplom som skall delas ut till ägarna till hundar som får godkänt resultat på MT2017. På diplomet kan man även ange om hunden har godkänd exteriörbeskrivning. Som arrangör beställer du diplom från kansliet.